» Mobile Version

Espumisan® u obliku kapi koristi se za simptomatsko liječenje poremećaja probavnoga sustava povezanih s pojačanim nakupljanjem plinova, primjerice dojenačkih grčeva.

Djelatna tvar Espumisana je simetikon. Simetikon mijenja površinsku napetost mjehurića plina, čime olakšava njihovu apsorpciju kroz stjenku crijeva ili uklanjanje iz probavnoga sustava prirodnim putem.

 

Espumisan® oralne kapi:
Ublažava grčeve kod Vašeg djeteta
  • Espumisan® oralne kapi sadrži djelatnu tvar simetikon koji rastvara mjehuriće plina koji se nalaze u želucu i crijevima. Plinovi koji se u tom procesu oslobađaju mogu biti uklonjeni prirodnim putem.
Dobra podnošljivost
  • Espumisan® sadržava simetikon koji se ne apsorbira iz probavnoga sustava pa se stoga izlučuje iz tijela u nepromijenjenom obliku.
  • Espumisan® oralne kapi sadrži sorbitol i ukoliko imate bolest tzv. nepodnošenja nekih šećera, prije nego što počnete uzimati ovaj lijek posavjetujte se sa svojim liječnikom.
  • Simetikon djeluje lokalno, a ne sistemski i može se uzimati zajedno s drugim lijekovima.
Jednostavan oblik za primjenu u djece
  • Oralne kapi s ugodnim okusom banane.
Espumisan® oralne kapi - Dobro poznat i dokazan
  • Espumisan® oralne kapi je najčešće korišten lijek za ublažavanje dojenačkih grčeva u Hrvatskoj.

Dojenački grčevi - velik problem malenih

Dojenački grčevi, bolan ali samoograničavajući poremećaj, može se javiti već u prvom mjesecu djetetova života. Iako nije štetan za razvoj i zdravlje djeteta, često je neugodan i za djecu i njihove roditelje koji ne znaju uvijek kako se nositi s tim problemom.

Mama... pazi što jedeš!

Dolazak djeteta može iz temelja promijeniti vašu dnevnu rutinu. Sve počinje ovisiti o rasporedu njegova obroka i spavanja.

Statistički podaci pokazuju da se tegobe u 80% djece koju muče dojenački grčevi javljaju već u drugom tjednu života.