Espumisan® u obliku kapi koristi se za simptomatsko liječenje gastrointestinalnih tegoba uzrokovanih stvaranjem plinova, npr.     meteorizam, dojenačke kolike (3-mjesečne kolike)

Djelatna tvar Espumisana je simetikon. Simetikon mijenja površinsku napetost mjehurića plina, čime olakšava njihovu apsorpciju kroz stjenku crijeva ili uklanjanje iz probavnoga sustava prirodnim putem. 

 

Espumisan®:
Uklanja plinove iz crijeva
  • Djelatna tvar simetikon ne utječe na rad želuca i crijeva te dovodi do oslobađanja plinova iz crijeva koji se zatim uklanjaju prirodnim putem ili ih crijevna stijenka može apsorbirati.
Pomaže u postavljanju točne ultrazvučne dijagnoze
  • Espumisan® kapsule preporučuju se za pripremu bolesnika za dijagnostičke pretrage trbušne šupljine.
Dobro se podnosi
  • Espumisan® sadržava simetikon koji se ne resorbira nakon oralne primjene, te se nepromijenjen izlučuje nakon prolaska kroz gastrointestinalni trakt. Nisu poznate interakcije s drugim lijekovima.
  • Espumisan® kapsule sadrže kemijski neutralnu tvar i mogu se uzimati tijekom duljeg vremenskog razdoblja* i to bez rizika od predoziranja.
  • *U slučaju već postojećih i/ili novih tegoba koje su se javile u području trbuha, trebate se obratiti liječniku. On će provesti pretrage kako bi utvrdio postoji li primarna bolest koja iziskuje drukčije liječenje.
  • Espumisan® kapsule ne sadrže šećer i mogu ih uzimati osobe oboljele od dijabetesa ili bolesnici koji ne podnose neke šećere.
  • Ne postoje klinički podaci o primjeni lijeka u trudnica i dojilja. Ne očekuju se negativni učinci kad se Espumisan® kapsule uzimaju tijekom trudnoće i dojenja jer djelatna tvar simetikon ne prelazi iz želuca i crijeva u krvotok. Espumisan 40 mg meke kapsule tijekom trudnoće i dojenja treba koristiti oprezno i to samo ako prema mišljenju liječnika korist liječenja nadilazi moguće rizike.
Jednostavna primjena
  • Espumisan® kapsule su male i lako ih je progutati.
Espumisan® - Dobro poznat i dokazan
  • Espumisan® je već godinama najčešće korišten lijek za nadutost u Hrvatskoj.

Utječe li stres na nadutost?

Stres je jedan od najčešćih uzroka nadutosti. Rad u vremenskoj stisci, nedostatak odmora ili obroci pojedeni u žurbi mogu negativno utjecati na funkciju probavnoga sustava.

Koja hrana uzrokuje nadutost?

Pravilan rad našeg probavnog sustava uvelike ovisi o tome što jedemo. Neke namirnice ili obroci mogu značajno pridonijeti nastanku nadutosti i to trebate imati na umu pri odabiru namirnica.

Nadutost (lat. meteorismus) se javlja u više od 90% bolesnika s poremećajima probavnoga sustava.