Espumisan® u obliku kapi koristi se za simptomatsko liječenje gastrointestinalnih tegoba uzrokovanih stvaranjem plinova, npr.     meteorizam, dojenačke kolike (3-mjesečne kolike).

Djelatna tvar Espumisana je simetikon. Simetikon mijenja površinsku napetost mjehurića plina, čime olakšava njihovu apsorpciju kroz stjenku crijeva ili uklanjanje iz probavnoga sustava prirodnim putem.

 

Espumisan® oralne kapi:
Ublažava grčeve kod Vašeg djeteta
  • Espumisan® oralne kapi sadrže djelatnu tvar simetikon koji rastvara mjehuriće plina koji se nalaze u želucu i crijevima. Plinovi koji se u tom procesu oslobađaju mogu biti uklonjeni prirodnim putem.
Dobra podnošljivost
  • Espumisan® sadržava simetikon koji se ne apsorbira iz probavnoga sustava pa se stoga izlučuje iz tijela u nepromijenjenom obliku.
  • Simetikon djeluje lokalno, a ne sistemski i može se uzimati zajedno s drugim lijekovima.
Jednostavan oblik za primjenu
Espumisan® oralne kapi - Dobro poznat i dokazan
  • Espumisan® oralne kapi je najčešće korišten lijek za ublažavanje dojenačkih grčeva u Hrvatskoj.

Dojenački grčevi - velik problem malenih

Dojenački grčevi, bolan ali samoograničavajući poremećaj, može se javiti već u prvom mjesecu djetetova života. Iako nije štetan za razvoj i zdravlje djeteta, često je neugodan i za djecu i njihove roditelje koji ne znaju uvijek kako se nositi s tim problemom.

Mama... pazi što jedeš!

Dolazak djeteta može iz temelja promijeniti vašu dnevnu rutinu. Sve počinje ovisiti o rasporedu njegova obroka i spavanja.

Statistički podaci pokazuju da se tegobe u 80% djece koju muče dojenački grčevi javljaju već u drugom tjednu života.