» Mobile Version

Espumisan® Easy je medicinski proizvod, i primjenjuje se kako bi se učinkovito uklonila nadutost nastala nakupljanjem plinova i smanjili osjećaj napetosti u trbuhu, napuhnutost, pritisak u gornjem dijelu trbuha i kruljenje u želucu i crijevima.

Espumisan® Easy su granule pripremljene modernom tehnologijom koje sadrže simetikon, tvar koja dovodi do rastvaranja mjehurića plina.

Espumisan® Easy brzo se otopi u ustima, što omogućava da djelatna tvar brzo dođe do želučano-crijevnog sustava, gdje djeluje. Espumisan® Easy pakiran je u pojedinačnim vrećicama, koje uvijek možete nositi sa sobom, kako bi se oslobodili neugodna osjećaja nadutosti ili drugih stanja vezanih uz stvaranje plinova. Granule se ne moraju uzeti s vodom i imaju ugodan okus limuna.

 

Brzo, jednostavno i djelotvorno ublažava tegobe
  • Jedna vrećica Espumisana Easy sadrži 125 mg simetikona koji učinkovito rastvara i plinove nakupljene u probavnom sustavu te na taj način smanjuje osjećaj punoće i pritiska u trbuhu.
Dobra podnošljivost
  • Espumisan® Easy sadrži simetikon koji se ne apsorbira iz probavnoga sustava. Budući da se izlučuje u nepromijenjenom obliku, u pravilu se tijekom trudnoće i dojenja može uzimati bez ograničenja. Međutim, preporučuje se posavjetovati s liječnikom prije početka primjene.
  • Simetikon djeluje lokalno, a ne sistemski pa se stoga može uzimati zajedno s drugim lijekovima.
  • Espumisan® Easy ne sadrži šećer i mogu ga uzimati osobe oboljele od dijabetesa.
Jednostavna primjena
  • Espumisan® Easy dostupan je u obliku granula u zasebnim vrećicama. Njihova je primjena jednostavna, bez tekućine.
Ukusan i diskretan
  • Espumisan® Easy vrećice male su i jednostavno se koriste u svako vrijeme, ne nužno kod kuće. Granule imaju ugodan okus limuna.

Koja hrana uzrokuje nadutost?

Pravilan rad našeg probavnog sustava uvelike ovisi o tome što jedemo. Neke namirnice ili obroci mogu značajno pridonijeti nastanku nadutosti i to trebate imati na umu pri odabiru namirnica.

Nadutost (lat. meteorismus) se javlja u više od 90% bolesnika s poremećajima probavnoga sustava.